Du er her : Forside : Hovedret : Svinekød : Søndagsgryde | Tilbage |
Antal | Kalorietal | Kalorier | Kal. pr. Per. | Proteiner | Fedt | Kulhydrater |
4 | 1,11 | 1675 | 419 |
Ingredienser | Kommentar |
400 g mørt svinekød, fx skinkekød 1 stort, hakket zittauerløg (ca. 100 g) 15 g smør 1 tsk groft salt friskkværnet peber 1-2 tsk tørret basilikum eller 1-2 spsk friske, hakkede basilikumblade 1 dåse flåede hakkede tomater 250 g champignoner 1½ dl kaffefløde 9% Tilbehør: 200 g løse ris, parboiled (tørvægt) |
Fremgangsmåde |
Skær kødet i små terninger. Brun kød og løg i gyldent smør i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier og tomater med væde. Lad retten koge ved svag varme ca. 45 min. Rens champignonerne, skær dem i skiver og vend dem i retten. Kog videre ca. 15 min. eller til kødet er mørt. Hæld fløde ved kødet. Kog saucen godt igennem og smag retten til. Retten kan evt. jævnes. |